08-05-08

Beker 1/2e finale (terugmatch): Brazzabar - de Zwerver 5-3

"Genekt door 6 sluwe vossen"


Van de vooraf aangekondigde verzwakte selectie bij de tegenstander was al snel niks te merken bij het betreden van de zaal. Enkel Bene Mommerency bleek niet op het appel te zijn. Wij konden rekenen op onze voltallige selectie. Na de 3-4 nederlaag in de heenronde, wisten we wat ons te doen stond ... scoren! Dinne kwam het eerst in de buurt, maar z'n poging ging via de binnenkant van de paal buiten. Bij een onrechtstreekse vrijetrap kon Nils voor de 0-1 zorgen. Spijtig was dat de thuisploeg meteen kon gelijkstellen, 1-1. Opnieuw Nils bracht ons terug op voorsprong met een lage schuiver, 1-2. We hadden de wedstrijd volledig in handen en we hadden allen het gevoel dat de bekerfinale haalbaar was. Ware het niet dat de Commedia dell'arte bij de Brazzabar een ongekende hoogte bereikte. Bij het minste contact gingen de poppen aan het dansen en hoorden we kreten, die anders ongetwijfeld enkel in slachthuizen te horen zijn. De ref had toen al besloten volledig partij te kiezen voor de thuisploeg, onder het alziende oog van de uitbater en sponsor, die zich dan nog ging moeien in bepaalde fases. Zelfs langdurig geschorste spelers werden op de bank, naast hun wisselspelers toegelaten. Een ongelijke strijd dus, waardoor we ons potje stilletjes aan voelden overkoken.

In de tweede helft bleef het liedje maar duren. Brazza zette een muur op voor hun eigen goal en loerde op de counter. Hun goed recht uiteraard, ware het niet dat ze elke betwistbare fase in hun voordeel beslecht kregen. Nils, dat hen bij momenten belachelijk wist te maken met z'n acties, werd langs alle kanten nagetrapt. Ook dit bleef onbestraft en bij een akkefietje met de doelman werd hij zelf prompt het veld afgestuurd met een gele kaart. Bart had even daarvoor hetzelfde te zien gekregen na een fout. Onze 1-2 voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en we kwamen, na ongeziene toestanden, zelfs 5-2 achter. In de laatste seconde kon Dinne nog al z'n frustraties in een rechtstreekse vrijetrap kwijt, 5-3. Indien we fair hadden moeten verliezen, hadden we er ongetwijfeld geen problemen mee gehad. Maar niet op deze manier! Dit tarde echt alle verbeelding en doet ons snel verlangen naar ons eerste seizoen in de provenciale reeksen.

Een schandalig optreden van de thuisploeg en scheids, wat ons gevoel over dit seizoen in de Liga Barloke enkel maar bevestigt. Het wordt dringend tijd dat er wat meer sturing komt in de Liga op verschillende vlakken. Dit is ook duidelijjk voelbaar bij tal van andere ploegen. Blijkbaar kan en mag alles, zolang er maar wat vriendjes bij betrokken zijn. Ook de eindeloze forfaits, waar ploegen de verantwoordelijke tevergeefs proberen te bereiken en de onwetende tegenstanders onnodige verplaatsingen maken, moeten de wereld uit.

We lieten het niet aan ons hart komen en praatten nog een tijd gezellig na in het Sportpaleis, dat voor de gelegenheid uitgebaat werd door Pélé Schwarz. Ook het prille vaderschap van Svennie werd er gevierd. Santé Lucas! Zaterdag (en zondag) nemen heel wat Zwervers deel aan het pinkstertornooi te Middelkerke, dit in combinatie met enkele Squadrianen. Vorig jaar verloren we de halve finale met strafschoppen. Aan ons om dit jaar beter te doen. Tot dan!

de Zwerver: Sven, Spoz, Kurt, Bart, Bati, Nils (2) en Dinne (1)

Uiteraard moeten we dit alles toch wat proberen te relativeren. Als je vandaag het verschrikkelijke nieuws gehoord hebt omtrent het overlijden van Sterchelé, weet je dat er veel ergere dingen zijn in het leven. Veel sterkte aan alle FCB- en Sterchelé-fans, vanwege een trouwe RSCA-supporter.

De commentaren zijn gesloten.