06-05-08

Alexander - de Zwerver 5-4

"Dame Fortuna weigert medewerking"


We speelden gisteren onze (normaal gezien toch) laatste wedstrijd van het Barloke-seizoen 2007-2008, dit tegen Alexander. In de heenmatch verloren we nipt, na een spannende wedstrijd. Blijkbaar wist onze tegenstander zich in de loop van het seizoen nog te versterken met spelers uit hogere afdelingen. Zo maakte oa Kevin Deblauwe deel uit van hun selectie. Wij vonden geen beschikbare doelman. Sven was ziekjes of had hij last van papa-stress? ;) Vosje moest spelen met Cobrasoft en Lode was licht gekwetst, hij wenste zich te sparen voor het pinkstertornooi in Mid'kerke. Spozzie besloot de handschoenen aan te trekken. In het verleden had hij reeds bewezen ook in de goal z'n mannetje te kunnen staan. In extremis werd ook Biek Spoz aan de selectie toegevoegd.

We begonnen opnieuw vrij laks aan de partij en Deblauwe wist meteen te scoren toen hij de ruimte kreeg om aan te leggen met z'n geliefkoosde linkerpoot. Spoz kansloos en 1-0 na 2min. Even later werd de score verdubbeld door Collart, 2-0. Op corner van Dinne kon de volledig vrijstaande Biek makkelijk binnenleggen en voor de aansluitingstreffer zorgen, 2-1. Maar opnieuw liep Alexander uit door een flutsegoal, 3-1. Dinne kon milderen tot 3-2 vanuit een scherpe hoek. Het lukte ons echter niet om op gelijke hoogte te komen. Er kwamen kansen aan beide kansen. De goalie's wisten wat hen te doen stond. De match werd wat ontsierd door de talloze fouten en het gemekker van enkele spelers. Ref Pirard had het niet onder de markt en floot (opnieuw) niet z'n beste partij. Het gevolg was dat enkele spelers een blauwe kaart onder de neus geschoven kregen. Onder een hoog tempo bleef het een aangenaam kijkstuk en uiteindelijk gingen we met een 5-4 ruststand naar de banken. Dinne schreef de 3e zwervergoal op z'n naam toen hij alleen op de doelman kon gaan. Ook Fré scoorde met een knap afstandsschot.

Na de rust was het éénrichtingsverkeer. Alexander probeerde hun doel met man en macht te verdedigen en dat lukte hen nog ook, vooral door toedoen van hun sterkspelende doelman Marco. De schaarse pogingen richting Zwerverdoel werden afgeweerd door onze ad-interim goalie. We raakten verschillende keren het doelhout en enkele kansjes verdienden een betere afloop. De ref bleef een hoofdrol opeisen, zelfs handspel van de thuisdoelman buiten z'n halve cirkel werd slechts met een blauwe kaart "bestraft". Dinne kreeg hetzelfde kleur te zien voor een opmerking. Ook de daaropvolgende vrijetrap belandde op de binnenkant van de paal. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft ...

Een zuur verlies, al speelden we een erg behoorlijke wedstrijd. Bedankt aan Spoz om zich te willen opofferen door onder de lat plaats te nemen. Proficiat gasten voor de inzet. Mits wat meer geluk en misschien ook wat meer efficiëntie gingen we ongetwijfeld met de 2ptn het veld af. Morgen, woensdag volgt reeds de volgende confrontatie. We spelen dan de terugronde vd Beker halve finale tegen Brazzabar. Daarin moeten we winnen na ons nipte verlies in de heenronde, 3-4.

de Zwerver: Spoz, Bart, Kurt, Bati, Biek (1), Fré (1) en Dinne (2)

Selectie 1/2e finale Beker Barloke terugmatch: Sven(?), Kurt, Spoz, Bart, Bati, Dinne en Nils

De commentaren zijn gesloten.