29-04-08

Beker 1/2e finale (heenmatch): de Zwerver - Brazzabar 3-4

"Alles blijft mogelijk"


Gisteren namen we het in de heenmatch van de halve finale op tegen het sluwe team van de Brazzabar. Een team waar je liefst niet tegen achterkomt, maar dat was ook gisteren opnieuw niet te vermijden. Zoals steeds, moesten we ook nu al snel achter de feiten aan lopen. En dat is tegen zo'n ploeg zeker geen lachertje. In het openingskwartier had de tegenstander veel balbezit en dat resulteerde in 2 goals van Bene Mommerency, 0-2. Via Spozzie konden we een eerste maal tegenscoren, 1-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, al kwamen we een paar keer goed weg, toen oa Decorte op de paal schoot. Na een rush van Kurt op z'n linkerflank besloot hij zelf in de benedenhoek, waardoor we gelijk kwamen, 2-2. Erop en erover denk je dan, maar Senesael zorgde voor een nieuwe Brazza-voorsprong, tevens ook de ruststand (2-3).

De wederoptredende ref Haerynck floot de tweede helft op gang. Zoals reeds de hele match liet hij zich geregeld vangen door de sluwheid van de bezoekers. Bij het minste contact gingen ze even gaan liggen, waardoor ze talloze vrijschoppen kregen. Het merendeel werd goed gepareerd door Sven of ging hopeloos over en naast. Maar bij één van die Decorte-bommen kon een goedgevolgde Braziaan de rebound onder Sven binnenduwen, 2-4. In de staart van de wedstrijd was het al Zwerver wat de klok sloeg, al bleef het opletten voor die duivelse counters. Want opnieuw raakten ze de paal. Ze maakten nu fout op fout, om het tempo wat te temperen, maar ze moesten zich toch gewonnen geven op een schot van Dinne. Op corner van Kurt knalde hij recht het kruis in, 3-4. In de laatste minuut kwam dezelfde Dinne nog dichtbij de gelijkmaker, maar z'n schot belandde op de onderkant van de lat.

Iedereen ging met een vrij goed gevoel van de mat, omdat we toch een goeie wedstrijd hadden gespeeld. Sterke prestatie van onze verdediging ook, die pal stond tegen dit uitgekiende team. We krijgen een herkansing volgende week woensdag, dan moeten we winnen, willen we die finale spelen! Intussentijd spelen we nog onze laatste twee competitiematchen, donderdag aanstaande tegen JH Uzuz en maandag 5/5 tegen het sterke Alexander.

de Zwerver: Sven, Spoz (1), Bati, Kurt (1), Bart en Dinne (1)

Selectie voor de match tegen JH Uzuz, donderdag 1/5 om 22u! Sven, Bati, Dinne, Bart, Fré en ...

De commentaren zijn gesloten.