14-03-08

't Clubtje - de Zwerver 6-7

"De Zwerver geeft het bijna nog uit handen"

Tijdens het wachten op onze uitrusting viel ons oog op het scheidsrechtersblad, reeds ingevuld door de tegenstanders. Daarop stond de naam van goalie Schwarz vermeld, net als de rest van hun volledige kern. Ze waren dus allen present, waardoor we meteen ook wisten waar we aan toe zouden zijn. Voor de match werden we nog even vastgelegd op de gevoelige plaat door sterreporter Fons Roets van de Zeewacht (publicatie wss op 21/3).

Beide teams keken de kat wat uit de boom in de beginfase. Daardoor waren er weinig kansen. Dinne vuurde een schot af richting doel, maar Schwarz z'n rechteroog behoedde hen van een achterstand. Toch kwamen wij weer achter. Is het dit seizoen ooit al anders geweest? Door enkele organisatorische onoplettendheden kwam 't Clubtje 2-0 voor. Gelegenheidsdoelman Vosje moest zelfs een paar keer scherp optreden om een grotere voorsprong te voorkomen. Via Dinne, na een individuele actie en een hard schot, konden we aansluiten (2-1). Man in vorm, Fré scoorde de gelijkmaker. De Zwerver nam de match in handen en wist voor 't rustsignaal nog 2x te scoren, via opnieuw Fré (assist Spoz) en bArt (steal en bal in lege doel).

De goed leidende ref Coussaert floot de tweede helft op gang. Net zoals in de eerste helft was het opnieuw 't Clubtje dat eerst wist te scoren, 3-4. Het sein voor de Zwerver om het tempo terug op te drijven en hoog druk te zetten. Met een borstcontrole en een hieltje versloeg Dinne de thuisdoelman, waardoor de voorsprong opnieuw twee goals bedroeg (3-5). FCB bleef (onverwacht) goed meespelen en kon Vosje enkele malen serieus bedreigen. Maar de "zalm" bleef secuur keepen. bArt zorgde voor de 3-6, meteen daarop opnieuw een goal van de thuisploeg (4-6), waardoor we nooit echt een veilige marge konden verwezenlijken. Keeper Schwarz begon wat meer risico's te nemen, wat hem zuur opbrak. Fré kon de bal onderscheppen en leverde in bij Spoz, die maar binnen te leggen had (4-7). In de slotfase kwam 't Clubtje nog stevig opzetten. Het scoorde de 5-7 en net voor affluiten zelfs de 6-7, tot de ref het verlossende fluitsignaal liet horen. Al bij al een verdiende overwinning tegen een erg sportieve en aangename ploeg. Mits wat meer concentratie en inzet gedurende de hele match had het verschil groter kunnen (en moeten) zijn. We raakten tevens een 5-tal keer het doelhout.

Volgende week spelen we tegen de jonge gasten van Leffinge (YBL). Willen we nog aanspraak maken op een podiumplaats, mogen we zo'n matchen zeker niet verliezen. Tot dan.

de Zwerver: Vosje, Bati, bArt (2), Spoz (1), Kurt, Fré (2) en Dinne (2)

De commentaren zijn gesloten.