28-02-08

de Gerard - de Zwerver 0-6 (stilgelegd)

Kort relaas van een makkelijke overwinning ...
De Gerard had, zoals reeds aangekondigd, al wat problemen gehad om voldoende beschikbare spelers te vinden. Nu bleek goalie Mario Vanborm de weg naar de Barloke te hebben teruggevonden voor de match tegen de Zwerver. Ook Nick Deblauwe bond z'n schoenen aan bij onze tegenstander. Een niet te onderschatten ploeg dus in die opstelling. Al bleek onze vrees ongegrond, want we wonnen de match feitelijk erg makkelijk, zonder ook maar één moment in de problemen te zijn gekomen. Het duurde even voor we onze draai vonden, maar eens de trein op de rails stond, was er geen stoppen meer aan. We combineerden erg sterk en hielden het achteraan erg goed gesloten. Sluitstuk Sven pareerde de schaarse pogingen. Fré bracht ons 0-1 voor, na zelf de bal te hebben onderschept. Op pass van Dinne scoorde hij ook de 0-2. Dinne zelf zorgde voor de 0-3 en 0-4 ruststand (assist Bart).

Na de rust opnieuw éénrichtingsverkeer. Mario kon nog enkele harde schoten uit z'n doel weren, maar was kansloos op een fantastische collectieve aanval, afgewerkt door Bati op assist van Dinne, 0-5. Ook Spozzie wist te prikken. Na een één-twee met Dinne, knalde hij hoog en droog in het kruis ... 0-6. Een zware pandoering leek in de maak, maar een kwartier voor tijd moest de Gerard de match noodgedwongen staken toen hun keeper Mario zich blesseerde aan de knie in een onschuldig duel (blokkage) met Dinne. Langs deze weg hopen we dat hij snel terug z'n handschoenen mag aantrekken.

Uiteindelijk komt er wss een 0-10 stand op de feuille te staan, gezien de match gestaakt werd. We blijven, dankzij deze overwinning, de aansluiting behouden met de top. Volgende week spelen we de topper tegen de Ton. Een match met de derde plaats als inzet. Tot dan.

de Zwerver: Sven, Spoz (1), bArt, Bati (1), Fré (2) en Dinne (2)

De commentaren zijn gesloten.