06-02-08

de Zwerver - Soccer 57 3-3

"Op een zucht van de overwinning!"

Maandagavond stond de absolute topper van de week op het programma. We speelden dan tegen de ongeslagen leider, Soccer 57. Na de zware afstraffing in de heenmatch, Soccer won toen met 7-1, was de Zwerver op een revanche belust. Beide teams konden op hun sterkste pionnen rekenen. De zaal zat goed gevuld met supporters, voornamelijk van onze tegenstander. De gasten van 't Pomptje hoopten uiteraard op hun eerste nederlaag.

De wedstrijd kende een erg gesloten begin, zoals verwacht. De brilscore bleef een tijdje op het bord, tot Soccer 57 de ban wist te breken met een megalucky goal. Een corner hard voor doel belandde via Sven en de paal tegen de netten, 0-1. De concentratie was daardoor plots wat zoek bij de Zwerver, waardoor het even later zelfs 0-2 werd. Gezien de weinige kansen aan beide kanten was dit een zware dobber. Maar zoals steeds gaven we ons ook nu niet snel gewonnen. Al bleef die stand ongewijzigd tot de rust.

Na de pauze dreven we het tempo nog wat op, waar Soccer geen raad mee wist. We voelden dat er nog iets te rapen viel. En dat gevoel werd nog wat kracht bijgezet toen onze topspits Van Huffel kon scoren. Dat deed hij even later opnieuw met een fantastisch afstandsschot, 2-2. Terug naar af en wij de veel betere ploeg. We kregen kans op kans, maar opnieuw zat het niet mee. Een sublieme Bati, Spoz en John (meerdere malen) troffen het doelhout. De tegenstanders kwamen er aanvallend nog nauwelijks uit. Eén keer waren ze heel dichtbij een goal, maar de bal werd nog net op de lijn gekeerd. Uitblinker Van Huffel bracht de Zwerver even later voor na een individuele actie, 3-2. Een eerste nederlaag voor Soccer 57 leek in de maak. De tot dan toe erg sportieve (en beladen) wedstrijd kende even een dipje bij een akkefietje tussen Dimi Lamaire en Dinne. Beiden werden (terecht) met een gele kaart bestraft. De verslaggever van dienst miste dus het verdere verloop van de match. Via ooggetuigen en medeplichtigen vernam ik dat Soccer 57 alsnog terug gelijk kwam na een verrassend afstandsschot.

Het bleef uiteindelijk 3-3, nadat John nog maar eens de paal had geraakt. Een billijk gelijkspel, al was er maar één ploeg dat de overwinning verdiende. Die mening werd nadien ook gedeeld door de andere clan. Tussen pint en ... pint werd terug volop verbroederd. Zo blijven zij ongeslagen op kop in de Liga Barloke. Volgende week ontmoeten ze 't Pomptje. Ook zij zijn erop gebrand om hen die eerste nederlaag toe te dienen. Wordt vervolgd!

de Zwerver: Sven, Kurt, Spoz, Bart, Dinne, Bati en John (3)

De commentaren zijn gesloten.